Λιβερία: Στους 66 οι θάνατοι από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα

Εξήντα έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λιβερία από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα που εξαπλώνεται στη δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από τους 66 θανάτους
οι 35 σημειώθηκαν στην βόρεια περιοχή Λόφα, όπου καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις 29 Μαΐου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Λιβερίας Τόλμπερτ Νίενσγουιθ.

Στην επαρχία Μαργκίμπι έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, ενώ 29 άνθρωποι πέθαναν στην επαρχία Μοντσεράντο, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Μονρόβια.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στη Λιβερία 104 ύποπτα κρούσματα του Έμπολα και 48 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, πρόσθεσε ο Νίενσγουιθ.

«Έχουν δημιουργηθεί
τέσσερις μονάδες απομόνωσης για να περιορίζονται και να τίθενται σε καραντίνα οι ασθενείς με Έμπολα», σημείωσε ο ίδιος.

Εξάλλου ασθενοφόρα περιπολούν στις συνοικίες για να εντοπίζουν ανθρώπους που έχουν ύποπτα συμπτώματα, ενώ νοσηλευτικό προσωπικό σε 500 κλινικές σε όλη τη χώρα θα εκπαιδευτεί στον έλεγχο της επιδημίας «από αύριο», υπογράμμισε ο Νίενσγουιθ.

Στο μεταξύ στη Γκάνα οι υπουργοί Υγείας και αξιωματούχοι από 11 χώρες της Αφρικής συναντώνται για να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της επιδημίας του Έμπολα, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 470 άνθρωποι σε ολόκληρη την περιοχή.

Έως τα τέλη Ιουνίου σχεδόν 760 κρούσματα Έμπολα είχαν επιβεβαιωθεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ