Κόλπα γιατρών με το πλαφόν επισκέψεων στον ΕΟΠΥΥ

Δεκάδες συμβεβλημένους ιατρούς οι οποίοι δήλωναν πως συμπλήρωναν το μηνιαίο πλαφόν των 300 καλυμμένων επισκέψεων από τις πρώτες ημέρες του μήνα και στη συνέχεια ζητούσαν από τους ασφαλισμένους να πληρώσουν το κόστος της επίσκεψης εντόπισε ο ΕΟΠΥΥ, μετά από καταγγελίες.

Από τον εκτεταμένο έλεγχο του Οργανισμού προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι γιατροί μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις, ενώ 16 καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή.

Μάλιστα, ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε μέσα σε αυτή την ημέρα 170 επισκέψεις.

«Τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνει ωστόσο πως ο έλεγχος των 128 γιατρών «σε σύνολο 5.500 δεν αποτελεί δίωξη των γιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές».

Τονίζει πως η «συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών [...] λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ