Γεωργιάδης: 900 θέσεις επικουρικών γιατρών στην περιφέρεια

Εννιακόσιες θέσεις επικουρικών γιατρών για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Σύστημα Υγείας) στα νησιά, αλλά και στην περιφέρεια, έχει προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι στα πενταψήφια νούμερα για τα τηλεφωνικά ραντεβού η χρέωση είναι μέχρι 1 ευρώ για τα αστικά τηλεφωνήματα. «Μόνο όταν τηλεφωνεί κάποιος από κινητό ισχύει η χρονοχρέωση» ανέφερε ο υπουργός.

Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.

Σημειώνεται ότι τα τηλεφωνικά ραντεβού δεν είναι σήμερα Τετάρτη δυνατά για όλες τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, καθώς 73 είναι ενταγμένες στο σύστημα και σταδιακά θα ενταχθούν στο σύστημα και οι υπόλοιπες.

Όσον αφορά στο 5ευρο εισιτήριο για το ΠΕΔΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι το υπουργείο έχει μέχρι το τέλος του για να αποφασιστεί εάν και πώς θα εφαρμοστεί. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι "παρά τις Κασσάνδρες η μεταρρύθμιση προχωρά κανονικά" και έχει θέσει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια. 

Πρόσθεσε ότι ο ακριβής αριθμός των ανασφαλιστών θα οριστικοποιηθεί σε δυο με τρεις εβδομάδες όταν ολοκληρωθεί το σύστημα ΑΤΛΑΣ, με την καταγραφή να βρίσκεται σήμερα στο 80%, και εκτίμησε ότι θα κυμαίνεται από 1,9 εκατ. έως και 2,4 ανθρώπους. Τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο θέτει ως στόχο να έχει βρει νέο χρηματοδοτικό πόνο για τη φαρμακευτική κάλυψη τον ανασφαλστών. 

Δείτε ΕΔΩ τις μονάδες για τις οποίες υπάρχει δυνατότητα τηλεφωνικού ραντεβού. 

Πηγή: Λουίζα Κροντήρη, Newsdesk ΣΚΑΪ