Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν άλλες συγχωνεύσεις νοσοκομείων

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μελετά καν τι υπάρχει στο μνημόνιο, αν ήταν προσεκτικοί στην ανάγνωση θα ξέρανε τι κάναμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την τοποθέτηση του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, που μίλησε στον σταθμό μας για κλείσιμο 11 νοσοκομείων. Ο κ. Παππάς παρότρυνε μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη να πει για τα 11 νοσοκομεία που πρόκειται να κλείσουν.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μνημονιακή υποχρέωση, αλλά για κίνηση που έχει ήδη γίνει και κατεγράφη στο πρόγραμμα.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η προσπάθεια στην υγεία σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων έχει τελειώσει.

Kαθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα εμφανίστηκε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας.

«Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος για να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε» εξήγησε.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτούργησε σε πρώτο χρόνο και άμεσα», επισήμανε εξάλλου ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον τραυματισμό επτά συνολικά ανθρώπων από βαρελότο, με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, στην Οία της Σαντορίνης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ