Κλείσιμο

Γεωργιάδης: Όμηροι των φαρμακοποιών οι πολίτες - Γνωστή η μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ

«Ομήρους των συνδικαλιστικών επιδιώξεων των φαρμακοποιών» που απεργούν χαρακτήρισε τους πολίτες ο  Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τις ουρές που παρατηρούνται έξω από τα εναπομείναντα ανοιχτά φαρμακεία.  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας έκανε μάλιστα λόγο για «πόλεμο στην κοινωνία» από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες, αναφέροντας ότι «στους πολέμους η κοινωνία ξέρει και να αμύνεται».

«Τα σούπερ μάρκετ δεν μπορούν να ανοίγουν φαρμακεία, μπορεί να συστεγάζεται φαρμακείο με φαρμακοποιό ως ξεχωριστή επιχείρηση, με ξεχωριστό ΑΦΜ και ξεχωριστή ταμειακή μηχανή» εξήγησε όσον αφορά τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών όσον αφορά τις αντιδράσεις του ΠΦΣ για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

«Απαράδεκτη η πρακτική των φαρμακοποιών... αντί να ανοίξουν 200 φαρμακεία, άνοιξαν 50 φαρμακεία με συνέπεια την ταλαιπωρία του κόσμου. Αδιαφορούν για την ταλαιπωρία του κόσμου... χρησιμοποιούν τον κόσμο ως όμηρο των συνδικαλιστικών τους επιδιώξεων» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για τη μετάταξη των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι είναι γνωστή, ξεκινάει 9 Απριλίου θα τελειώσει σε 1 μήνα, και στόχος είναι μια ενιαία δομή οδηγών ασθενοφόρων, από δυο δομές σήμερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση περισσότερου κόσμου και την κάλυψη περισσότερων κενών.

«Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο δράσης ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο μεσοδιάστημα των 30 ημερών της διαθεσιμότητας των οδηγών όπως έγινε με τον ΕΟΠΥΥ» τόνισε. Σε απεργία για το θέμα προχωρούν σύμφωνα με πληροφορίες οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ