Γουινέα: Τέλος στην πώληση και κατανάλωση νυχτερίδων ώστε να σταματήσει ο Έμπολα

Το εμπόριο και την κατανάλωση νυχτερίδων απαγόρευσε την Τρίτη η Γουινέα, προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας του φονικού ιού Έμπολα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της δυτικοαφρικανικής χώρας, Ρενέ Λαμά.

Όπως δήλωσε ο κ. Λάμα, οι νυχτερίδες φαίνεται πως είναι οι «βασικοί παράγοντες» πίσω από την εμφάνιση του ιού στις νότιες περιοχές της Γουινέας.

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν έως τώρα χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Γουινέα, ενώ μάλιστα εντείνονται οι ανησυχίες για πιθανή εξάπλωση του ιού σε γειτονικές χώρες.

Πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει αφότου εμφάνισαν συμπτώματα μόλυνσης από τον Έμπολα στη γειτονική Λιβερία, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σιέρα Λεόνα επίσης διερευνά πιθανά κρούσματα.

Παρά ταύτα, σε ένα θετικό μήνυμα, ένας Καναδός που πιθανολογείτο πως έπασχε από τον Έμπολα μετά από ταξίδι στη Λιβερία διαπιστώθηκε πως δεν έχει χτυπηθεί από τον ιό, όπως ανακοίνωσαν οι καναδικές Αρχές.

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία ούτε προληπτικό εμβόλιο για τον θανατηφόρο Έμπολα, ο οποίος σκοτώνει το 25 με 90% των θυμάτων του, ανάλογα με το στέλεχος.

Η ασθένεια μεταδίδεται συνήθως μέσω σωματικών υγρών ή κοπράνων.

Ενδεικτικά συμπτώματα περιλαμβάνουν εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, ακατάπαυστη διάρροια και εμετούς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ