Ενέσεις βιταμίνης C «όπλο» κατά του καρκίνου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Σημαντικές δόσεις βιταμίνης C ενδέχεται να μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα αντικαρκινικών χημειοθεραπειών αλλά και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων τύπου καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικής μελέτης ερευνητών του Πανεπιστημίου του Κάνσας που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine.

Οι ερευνητές σημειώνουν πως η χρήση της βιταμίνης C μπορεί να είναι μία ασφαλής, φθηνή και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου των ωοθηκών και άλλων κακοηθειών, και ζητούν μεγάλης κλίμακας κυβερνητικές κλινικές μελέτες.

Φαρμακευτικές εταιρείες είναι απίθανο να διενεργήσουν κλινικές έρευνες, δεδομένου ότι δε μπορούν να εξασφαλίσουν πατέντες για τη θεραπευτική χρήση βιταμινών.

Παραδοσιακά, η ανησυχία για την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C πηγάζει από το γεγονός ότι όταν χορηγείται από το στόμα «φεύγει» γρήγορα από το ανθρώπινο σώμα.

Ωστόσο, στη μελέτη τους, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κάνσας σημειώνουν πως όταν χορηγείται μέσω ένεσης η βιταμίνη C απορροφάται από το ανθρώπινο σώμα και μπορεί να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα δίχως να βλάψει υγιείς ιστούς.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ