Παράταση του αδιεξόδου στον ΕΟΠΥΥ, έως τις 19 Δεκεμβρίου οι απεργίες

Την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους έως την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Οι απεργοί ιατροί καλούν τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να παρουσιάσει στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο για μία ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη», και τονίζουν πως «δεν είναι δυνατό ο σχεδιασμός του Υπουργού, να αρχίζει και να τελειώνει στον αριθμό των ιατρών που θα απολυθούν».

Στην ανακοίνωσή τους, οι απεργοί σημειώνουν πως η «μεγάλη συμμετοχή, άνω του 90%», τους «οδηγεί στο μονόδρομο της νίκης».

Οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ Καλούν επίσης τους «συναδέλφους συμβεβλημένους» να «συντονιστούν» στον «κοινό αγώνα» για την «αξιοπρέπεια του κλάδου», ενάντια στην «απαλλοτρίωση των δημόσιων πολυ-ιατρειών» και την «υπαλληλοποίηση» του χώρου.

Εν τω μεταξύ, απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτυρόμενες για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στο χώρο της Υγείας.

Την ίδια ημέρα διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, από κοινού με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα Ψυχιατρεία και στον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και σύλλογοι ασθενών καθώς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ