Έως τις 3 Δεκεμβρίου παρατείνονται οι απεργίες των ιατρών ΕΟΠΥΥ

Σε παράταση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεών τους έως και τις 3 Δεκεμβρίου προχωρούν οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ, αρνούμενοι μάλιστα να προσέλθουν στην προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα συνάντησή τους με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις που είχαν προκηρυχθεί θα διαρκούσαν έως τις 27 Νοεμβρίου.

Τα πολυιατρεία του Οργανισμού θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

«Δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυιατρείων» σημειώνουν οι γιατροί, προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.

«Οι γιατροί που στήριξαν και στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη επί δεκαετίες, δηλώνουμε ότι θα αγωνισθούμε για να αποτραπεί η μεθοδευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας, που συστηματικά επιχειρείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις χιλιάδων γιατρών.

«Στράφηκαν στην Υγεία για να συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.000 απολύσεων που ζητάει η τρόικα» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Γιάννης Χρονόπουλος, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ότι, με την απόφασή του -εν μέσω απεργίας- να ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης έργου γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ οι οποίες είχαν λήξει, προσπαθεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ