Κλείσιμο

Σαλμάς: Εξοντωτικές ποινές για κυκλώματα διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου

Εξοντωτικές οι ποινές σε όσους συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς, παρανομίας και κλοπής στον χώρο του φαρμάκου, προανήγγειλε μέσω δήλωσής του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

"Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτό που μένει είναι οι ποινές να είναι εξοντωτικές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.

Πρόσθεσε πως ήδη έχει τεθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, σχέδιο νόμου που αυστηροποιεί τις ποινές όλων των παραβατικών συμπεριφορών αλλά και τις ποινές για όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της διακίνησης και εμπορίας του φαρμάκου.

"Από μόνες τους, οι ποινές που γίνονται πρωτοφανώς αυστηρές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την ύπαρξη παρόμοιων φαινομένων παρανομιών στο χώρο" υπογράμμισε.

Από τους ελέγχους, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκύπτουν καθημερινά και νέα στοιχεία.

Όπως είπε ο υπουργός, πρόσφατα σε έλεγχο που έγινε σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν εκατοντάδες σκευάσματα χωρίς τις ταινίες γνησιότητας και χιλιάδες ταινίες γνησιότητας χωρίς τα κουτιά.

"Αυτό αποτελεί μέγιστη παράβαση. Όλοι οι παραβάτες που διαπιστώνονται αυτές τις ημέρες, από όλους τους ελέγχους όλων των δημοσίων αρχών, θα τιμωρηθούν με τα νέα πρόστιμα που είναι εξοντωτικά" κατέληξε.
Πηγή: Πηγή ΑΜΠΕ