Κλείσιμο

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί της Πολυκλινικής

Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει από τη Δευτέρα οι ειδικευόμενοι γιατροί του «ΓΝΑ Πολυκλινική», στην Ομόνοια, μετά από απόφαση του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου προχωρούν σε «καθολική επίσχεση εργασίας από τις 22 Οκτωβρίου ως μόνο μέσο αντίδρασης στην αδυναμία της διοίκησης του νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του έτους».

Λόγω της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων, διευθυντές κλινικών ζήτησαν να «κλείσουν» οι εφημερίες για το διάστημα αυτό, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε στο skai.gr ο Σύλλογος, τους χρωστούν το πλήρες ποσό των εφημεριών για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο είχαν λάβει μέρος του ποσού των εφημεριών τους.

Όπως τονίζουν, από τις αρχές του έτους η Πολυκλινική συνενώθηκε με το πρώην 3ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα τα ήδη μειωμένα κονδύλια του νοσοκομείου, να μοιράζονται και στα δύο νοσοκομεία.

Ο Σύλλογος σημειώνει ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να λάβουν τα δεδουλευμένα ή να λάβουν σαφείς απαντήσεις για την εξόφλησή τους, καθώς τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Επισημαίνεται ότι οι ασθενείς του νοσοκομείου εξυπηρετούνται κανονικά από τους περίπου 150 ειδικούς γιατρούς και τους επιμελητές του νοσοκομείου.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι 51 εκ των οποίων σε επίσχεση βρίσκονται οι 42.
Πηγή: skai.gr