Έκκληση Λυκουρέντζου σε φαρμακοποιούς

Έκκληση προς τους φαρμακοποιούς να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους φαρμακοποιούς την κατανόησή τους, «με το ηθικό δικαίωμα», όπως είπε, που έχει ως υπουργός, «υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί τα χρέη μας προς τους φαρμακοποιούς».

Οι φαρμακοποιοί έχουν αποφασίσει την αναστολή της επί πιστώσει διάθεσης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω χρεών του οργανισμού προς τα φαρμακεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, έστειλε μήνυμα
στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας δεν είναι μόνο δημοσιονομικά αλλά και λειτουργικά, όπως η λειτουργία των νοσοκομείων, η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. «Θα ληφθούν πρωτοβουλίες, θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει ώστε να έχουμε αποτέλεσμα, να λειτουργεί το σύστημα κανονικά», διαβεβαίωσε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr