Κρούσμα φυματίωσης σε εστιατόριο του Συντάγματος

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» νοσηλεύεται, εργαζόμενος σε γνωστό εστιατόριο του Συντάγματος, ο οποίος βρέθηκε να πάσχει από φυματίωση. Την περίπτωση έχει αναλάβει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια Αττικής:

«Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή κρούσμα φυματίωσης που εκδηλώθηκε σε εργαζόμενο εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος νοσηλεύεται υπό θεραπευτική αγωγή στο Νοσοκομείο ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

-Στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux όλων των εργαζομένων στο εστιατόριο. Από τους 18 εργαζομένους που ελέγχθηκαν, οι 9 βρέθηκαν με θετική mantoux και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο, του οποίου τα αποτελέσματα αναμένονται.

-Στους εργαζομένους που βρέθηκαν αρνητικοί στον προληπτικό έλεγχο με δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία, να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για ένα μήνα προληπτικά.

-Στους εργαζομένους που βρέθηκαν θετικοί στη δερμοαντίδραση mantoux, δόθηκε οδηγία να καλυφθούν προληπτικά με φαρμακευτική αγωγή όλο το συγγενικό τους περιβάλλον, καθώς και τα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί τους.»

Σημειώνεται ότι η δερμοαντίδραση mantoux είναι ένας τρόπος ελέγχου από τους ιατρούς εάν κάποιος ήρθε σε επαφή με το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.
Πηγή: skai.gr