Νέα επαναστατικά ακουστικά βαρηκοΐας από την OTICON Δανίας στα πρότυπα του ανθρωπίνου εγκεφάλου

Νέα επαναστατικά ακουστικά βαρηκοΐας στα πρότυπα του ανθρώπινου εγκεφάλου φέρνει η OTICON Δανίας. Η νέα σειρά ακουστικών AGIL του Δανέζικου οίκου που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Ακοολογίας ενσωματώνει τεχνικά χαρακτηριστικά που την διαχωρίζουν από οποιοδήποτε προηγούμενη τεχνολογία.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές της OTICON αφού μελέτησαν το μοντέλο επεξεργασίας του ακουστικού σήματος στον φλοιό του εγκεφάλου δημιούργησαν ακουστικά που παράγουν ενίσχυση εξαιρετικά φιλική προς τον εγκέφαλο έτσι ο βαρήκοος όχι μόνο ακούει, αλλά κατανοεί αβίαστα και ευχάριστα και έχει αρκετή ενέργεια ώστε να συμμετέχει ενεργά σε συζητήσεις. Όταν κάποιος καταβάλει προσπάθεια για να παρακολουθήσει μια συζήτηση συχνά χάνει την ροή της και δίνει απαντήσεις ενώ η συζήτηση έχει προχωρήσει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος χρησιμοποιεί μία διαδικασία τριών βημάτων για την κατανόηση της ομιλίας πρώτα σε οποιοδήποτε ακουστικό περιβάλλον οργανώνει τους ήχους ανάλογα με το σημείο του χώρου που προέρχονται , έπειτα επιλέγει τους ήχους που θεωρεί σημαντικούς και στην συνέχεια τους παρακολουθεί χωρίς να διασπάται.

Το Νέο Oticon Agil παίρνει ένα μεγάλο μέρος της σκληρής δουλειάς της οργάνωσης, επιλογής και παρακολούθησης των ήχων έτσι ώστε τα άτομα με απώλεια ακοής να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η σειρά Oticon Agil μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις απώλειας ακοής. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μέσα από δύο διακριτικές λύσεις - ένα εξαιρετικά μικρό ακουστικό που τοποθετείται πίσω από το αυτί και ένα μικροσκοπικό πρότυπο ενδωτιαίο ακουστικό που είναι σχεδόν αόρατο όταν φοριέται στο αυτί.

Το Oticon Agil έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στα άτομα με απώλεια ακοής μια τεχνολογικά αποτελεσματική λύση που βελτιώνει σημαντικά την κατανόηση ομιλίας με παράλληλη προστασία της γνωστικής ενέργειας, έτσι ώστε ο βαρήκοος να μπορεί να συνεχίσει να ζει μια δραστήρια ζωή.
Επιπλέον τα ακουστικά Agil έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με steamer (ασύρματο τηλεχειριστήριο) και να επικοινωνήσουν ασύρματα με διάφορες συσκευές μέσα από το σύστημα ConnectLine της Oticon. Για παράδειγμα:

Τηλεόραση – χρησιμοποιώντας το streamer μπορείτε να ακούτε την τηλεόραση ακόμα και με την ένταση της τηλεόρασης σχεδόν στο κλειστό. το steamer μεταφέρει τον ήχο της τηλεόρασης κατευθείαν στα ακουστικά σας, έτσι ρυθμίζεται την ένταση των ακουστικών και όχι της τηλεόρασης. Το όφελος αρχικά είναι στον χρήστη που έχει πολύ καλύτερη αντίληψη των ομιλιών της τηλεόρασης αλλά και της οικογένειας που δεν ενοχλείται πια από την ένταση της τηλεόρασης.
 
Κινητό Τηλέφωνο – χρησιμοποιώντας το streamer δεν χρειάζεται πια ο χρήστης να ανησυχεί για το πώς θα απαντήσει στο τηλέφωνο. Το steamer μεταφέρει την κλήση του κινητού απευθείας στα ακουστικά σας και μιλάτε σαν να φοράτε Bluetooth συσκευή τηλεφώνου. Το όφελος είναι και εδώ πολύ καλύτερη αντίληψη των ομιλιών χωρίς να πρέπει να βγάλει ο χρήστης τα ακουστικά ή να ψάχνει την ιδανική θέση του τηλεφώνου στο αυτί.

Σταθερό Τηλέφωνο – όπως και με το κινητό τηλέφωνο έτσι και με το σταθερό η συσκευή streamer διευκολύνει την επικοινωνία. Επιπλέον μπορεί να απαντηθεί η κλήση του σταθερού τηλεφώνου κατευθείαν από το streamer χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί ο χρήστης για να πάει στο σημείο που βρίσκεται η σταθερή συσκευή τηλεφώνου.

Η Akoustica Medica προγραμματίζει καθημερινά δωρεάν δοκιμές και επιδείξεις των παραπάνω συσκευών σε περιορισμένο αριθμό. Καλέστε άμεσα χωρίς χρέωση στο 800 11 65000 – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. – www.akousticamedica.gr

Πηγή: skai.gr