Το 50% των μαθητών έχει καπνίσει τουλάχιστον μία φορά

Από την τρυφερή ηλικία των 14 ετών αρχίζουν το κάπνισμα πολλοί μαθητές στην Ελλάδα, ενώ σχεδόν οι μισοί μαθητές ηλικίας 14 έως 18 ετών έχουν καπνίσει τουλάχιστον μια φορά, ένας στους πέντε είναι καθημερινός καπνιστής, ενώ ένας στους δέκα είναι βαρύς καπνιστής, δηλαδή καπνίζει περισσότερα από δέκα τσιγάρα την ημέρα.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας του υπουργείου Παιδείας με θέμα την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία

Η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά, επισήμανε την ανάγκη για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την πρόληψη του καπνίσματος στη σχολική κοινότητα.

Όπως είπε, είναι απαραίτητη η ένταξη του μαθήματος της αγωγής υγείας στο ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου οι μαθητές να ενημερώνονται για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Πάντως, σύμφωνα με την καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών Άννα Κοκκεβή στον γενικό πληθυσμό έχει μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών, με παράλληλη αύξηση του αριθμού των καπνιστών που καταφεύγουν σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος.

Επίσης μειωμένος εμφανίζεται και ο αριθμός των μαθητών-καπνιστών συγκριτικά με τους μαθητές της δεκαετίας του 1980 και τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν κάπνιζε το 35% των εφήβων.
Πηγή: skai.gr