ΥΓΕΙΑ


«Στην Υγεία είμαστε 20 χρόνια πίσω»

Συνέντευξη Ανδρέα Λοβέρδου|Το επόμενο εξάμηνο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης μηχανοργάνωση της δημόσιας υγείας και η απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών στα νοσοκομεία, τονίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Το επόμενο εξάμηνο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πλήρης μηχανοργάνωση της δημόσιας υγείας και η απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών στα νοσοκομεία, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι στο χώρο της Υγείας υπήρξαν καθυστερήσεις τουλάχιστον 20 ετών με συνυπευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Κάνει λόγο επίσης για τη δυσκολία να είσαι υπουργός Υγείας, που φτάνει στο αίσθημα ντροπής ανάμεσα στους υπουργούς των 33 ανεπτυγμένων χωρών.

Αναφερόμενος στην πρώτη αυτή εμπειρία σε επίπεδο υπουργών στον ΟΟΣΑ,ο κ. Λοβέρδος δήλωσε «όταν οι άλλες αναπτυγμένες χώρες συζητούν για την υγεία σε εποχή οικονομικής στενότητας, συζητούν για την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και διεύρυνσης της ποιότητας και της ποσότητας παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Εκείνοι σκέπτονται πώς θα πρέπει να περιορίσουν το κόστος, ενώ εμείς συζητάμε για θέματα που εκείνοι, έχουν λύσει εδώ και 20 χρόνια. Ντρεπόμουν, λοιπόν, αλλά δεν απέφυγα, γιατί όταν είναι κανείς πολιτικός, πρέπει να είναι ρεαλιστής, δεν απέφυγα να πω σ' αυτό το διάλογο, με ποιο τρόπο συμμετέχει η Ελλάδα. Η Ελλάδα συμμετέχει με την ανάγκη, σε 6 μήνες, να έχει πλήρη μηχανοργάνωση δημόσιας υγείας, τη στιγμή που όλοι αυτοί εδώ, έχουν πετύχει αυτούς τους στόχους πριν από 20ετία. Είπα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταγράψει τί απολύτως έχει στο χώρο της υγείας ως πηγές, ανθρώπινο δυναμικό και υλικό, το οποίο ξέρουμε πως χάνεται. Δεν προσέθεσα αυτό που έχω αναφέρει στη χώρα μου και στη Βουλή, ως τρίτο στόχο, το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, γιατί με συμβούλευσαν συνεργάτες που έχουν χρόνια εμπειρία του ΟΟΣΑ, " μην το πεις γιατί θα καγχάσει όλο το προσωπικό του ΟΟΣΑ "».

Στο ερώτημα τί μήνυμα θα είχε να στείλει τόσο στους διοικητές των νοσοκομείων, όσο και στους πολιτικούς που κάνουν τους διορισμούς, ο υπουργός απάντησε «στους πολιτικούς, στους γιατρούς, στους συνδικαλιστές, στους νοσηλευτές και πρωτίστως στους πολιτικούς και τους γιατρούς, θέλω να απευθύνω το ερώτημα : Πώς τα καταφέραμε με την υγεία και τα κάναμε έτσι που χειρότερα δεν γίνεται;  Σε όλους τους άλλους που εμπλέκονται με τον χώρο της υγείας θέλω να πω ότι δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε καθόλου, όλες οι προσπάθειές μας γίνονται για το καλό του ασθενούς».

Στο μεταξύ, επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα 11 Οκωβρίου χωρίς υλικά θα μείνουν και πάλι τα δημόσια νοσοκομεία μετά την απόφαση του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας να σταματήσουν τον εφοδιασμό.
 
Νέα τεχνική υπόσχεται επανάσταση στην εξωσωματική γονιμοποίηση
Μια νέα βρετανική απεικονιστική - διαγνωστική μέθοδος, που επιτρέπει την εκ των προτέρων επιλογή του καλύτερου…
17.05.2013, 15:18
Η πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπινων βλαστοκυττάρων
Για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα μέσω κλωνοποίησης
17.05.2013, 14:50
Σ. Αραβία: Πρώτη ενδονοσοκομειακή μετάδοση του νέου κορονοϊού σε νοσηλευτές
Επιστήμονες του ΠΟΥ που επισκέφτηκαν την Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τις αρμόδιες Αρχές δήλωσαν την Κυρι…
16.05.2013, 13:40
Στάκλερ: Η λιτότητα καταστρέφει τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα
Ο ειδικός στα οικονομικά του τομέα της υγείας Ντέιβιντ Στάκλερ σημειώνει ότι το ελληνικό σύστημα υγείας έχει π…
16.05.2013, 12:57
Δημόκριτος: Η αλήθεια για τα γενετικά τεστ μετά την προληπτική μαστεκτομή της Τζολί
Το εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του «Δημοκρίτου» είναι το μοναδικό εργαστήριο στην Ελλάδα το οποίο έχει α…
15.05.2013, 20:36
Πολωνία: Γεννήθηκε βρέφος με 4,5 γρμ. αλκοόλ στο αίμα!
Μια 24χρονη σε κατάσταση μέθης έφερε στον κόσμο ένα βρέφος που το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του έφτανε τα 4,5 γρ…
15.05.2013, 16:43
"Πράσινο φως" για εμφύτευση τεχνητής καρδιάς
Η γαλλική εταιρεία Carmat ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε την άδεια από τις υγειονομικές αρχές τεσσάρων χωρών για …
14.05.2013, 17:53
Τουρκία: Οι γιατροί διέκοψαν την πρώτη επιτυχή εγκυμοσύνη από μεταμόσχευση μήτρας
Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Ντέρια Σερτ, την πρώτη γυναίκα που έμεινε έγκυος αφού είχε υποβληθεί σε μετ…
14.05.2013, 17:41
Greenpeace: Χημικά κοκτέιλ σε φρούτα και λαχανικά στους πάγκους της Αθήνας
Είκοσι επτά διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες, πολλές από τις οποίες ύποπτες για καρκινογενέσεις, εντοπίστ…
14.05.2013, 16:59
Σ. Αραβία: Τέσσερα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ένα από τα τέσσερα κρούσματα αντιμετωπίσθηκε και ο ασθενής πήρε εξιτήριο απ…
14.05.2013, 10:55

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 33  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked