Κλείσιμο

Σε ύφεση το πανδημικό κύμα στην Ελλάδα

Πτωτική τάση καταγράφει στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων η συχνότητα κρουσμάτων της νέας γρίπης στη χώρα μας, όπως προκύπτει από την καταγραφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά και των ιατρικών επισκέψεων.

Στην τελευταία έκθεση επιδημιολογικής παρακολούθησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι παρόλο που η δραστηριότητα της νόσου παραμένει υψηλή, η Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση ύφεσης του πανδημικού κύματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι σήμερα έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1 το 10% του πληθυσμού της χώρας και έχουν χάσει τη ζωή τους 59 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1 είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που σκοτώνει πολύ γρήγορα, αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 21 ατόμων, ηλικίας από 1 έως 68 ετών, που πέθαναν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από τη γρίπη.

Όλοι τους είχαν προσβληθεί από μια μορφή της ασθένειας που οδηγεί προοδευτικά και γρήγορα στο θάνατο και όλοι παρουσίασαν σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες, αλλά οι βλάβες αυτές ήταν διαφορετικών ειδών.
Πηγή: skai.gr