Κλείσιμο

ΠΟΥ για την μετάλλαξη του ιού της γρίπης Α

Τα σποραδικά περιστατικά ανθεκτικότητας του ιού της νέας γρίπης στο Tamiflu δεν αλλάζουν τις εκτιμήσεις για την ασθένεια, τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά τα περιστατικά μετάλλαξης του ιού.

Το Γαλλικό Υγειονομικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι οι δύο ασθενείς που απεβίωσαν είχαν προσβληθεί από τον μεταλλαγμένο ιό που είχε εντοπιστεί νωρίτερα στη Νορβηγία.

Σε έναν από τους δύο ανιχνεύθηκε και μια δεύτερη μετάλλαξη, η οποία προσδίδει ανθεκτικότητα απέναντι στο Tamiflu.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί περίπου 75 περιστατικά ανθεκτικότητας στο αντι-ιικό φάρμακο, τα περισσότερα σε άτομα με κατεσταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Εν τω μεταξύ, οι θάνατοι από την γρίπη των χοίρων αυξήθηκαν δραματικά μέσα σε επτά ημέρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΠΟΥ, καθώς 1.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Πάντως, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι τα περισσότερα από τα κρούσματα είναι ήπια και ότι οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν γρήγορα, αν και ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο τα κρούσματα γρίπης αναμένεται να αυξηθούν.

Από τον Απρίλιο, οι θάνατοι από τον ιό Η1Ν1 παγκοσμίως είναι 7,826. Στην Ευρώπη τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 85% μέσα σε επτά μήνες, με 650 θανάτους και στην Αμερική οι θάνατοι έφτασαν του 5,360.
Πηγή: skai.gr