Κλείσιμο

Σε 20 ημέρες αρχίζουν οι εμβολιασμοί

Σε 20 ημέρες αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τη νέα γρίπη στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.

Eντωμεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης εισηγήθηκε να μην απαιτείται η υπογραφή συναίνεσης όσων εμβολιάζονται, καθώς η πρακτική αυτή δεν ακολουθείται στην Ελλάδα.

Στο Κέντρο Δημόσιας Υγείας στη Βάρη φυλάσσονται 100.000 εμβόλια για τον ιό Η1Ν1 ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παραλαβή άλλων 100.000 εμβολίων.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, στη συνέντευξη Τύπου οι επιστήμονες αναφέρθηκαν στα δεδομένα από την Αυστραλία τα οποία δείχνουν ότι ένας στους δυο ανθρώπους που εμβολιάζονται εκδηλώνουν ήπιες παρενέργειες όπως τοπικό οίδημα, μικρό ερεθισμό, χαμηλό πυρετό και ελαφρά συμπτώματα γρίπης. Παρενέργειες , δηλαδή, που είναι συνηθισμένες σε πολλά εμβόλια και δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.

Σχετικά με τα σχολεία, από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους, 3027 μαθητές του δημοτικού, 1947 μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, 16 δάσκαλοι και 51 καθηγητές έχουν εκδηλώσει συμπτώματα γρίπης. Ωστόσο οι απουσίες μαθητών είναι στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

Στο μεταξύ, κλειστά έως και την επόμενη Τρίτη θα παραμείνουν όλες οι τάξεις του Λυκείου Μελισσίων και του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου καθώς αρκετοι μαθητές αλλά και καθηγητές έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της νέας γρίπης.

Την ίδια ώρα, κλείνουν για επτά ημέρες το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και το Pierce College. Στο πρώτο εμφανίσθηκαν πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 42 μαθητές απουσίαζαν με συμπτώματα γρίπης. Στο δεύτερο επιβεβαιώθηκαν 6 κρούσματα, ενώ 53 μαθητές απουσίαζαν με συμπτώματα γρίπης.

Στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκαν και τα νεότετρα στοιχεία που αφορούν τα σοβαρά κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Την Τετάρτη, 2 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 6 σε απλούς θαλάμους. Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 60 πνευμονίες ως επιπλοκές του ιού εκ των οποίων οι 49 έχουν ιαθεί πλήρως.
Πηγή: Ορσαλία Φυτά