Και άλλοι μαθητές με συμπτώματα γρίπης

Σε 20 ημέρες αναμένεται να δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το πράσινο φως προκειμένου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί για τη νέα γρίπη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης εισηγήθηκε να μην απαιτείται η υπογραφή συναίνεσης όσων εμβολιάζονται, καθώς η πρακτική αυτή δεν ακολουθείται στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, κλειστά για ακόμη επτά μέρες – αρχής γενομένης από σήμερα Τετάρτη- θα παραμείνουν τα Λύκειο Μελισσίων και το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, καθώς πολλοί μαθητές έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της νέας γρίπης, ενώ στις τάξεις που παραμένουν κλειστές (Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου) προστίθεται και η Α’ τάξη του Λυκείου Μελισσίων.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΚΕΠΥ που εστάλη στο Νομάρχη Αθηνών, στις 22:00 της Τρίτης, στο Λύκειο Μελισσίων παρουσιάστηκαν άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1) στη Β’ τάξη Λυκείου, ενώ από την Α’ τάξη Λυκείου απουσίαζαν χθες Τρίτη 7 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Στο 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου παρουσιάστηκαν άλλα 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό της γρίπης Α(Η1Ν1) σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ απουσίαζαν 15 μαθητές που ανέφεραν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση προς το υπουργείο Υγείας να τηρήσει τη δέσμευσή του για τη στελέχωση των Κέντρων Εμβολιασμού της Νομαρχίας Αθηνών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και όχι «να τρέχουμε όλοι μαζί την τελευταία στιγμή».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το διευθυντή του Λυκείου Χαϊδαρίου Δημήτρη Πανταγιά και μία καθηγήτρια βρέθηκε θετική στον ιό της νέας γρίπης.

Σε κατ΄οίκον νοσηλεία εξακολουθούν να βρίσκονται οι μαθητές των Λυκείων Μελισσίων και Χαϊδαρίου, οι οποίοι επίσης προσβλήθηκαν από τον ιό, ενώ εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο ένας εκ των δύο μαθητών που προσβλήθηκαν από την νέα γρίπη και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της χώρας. Ο δεύτερος, νοσηλεύεται με συμπτώματα ήπιας πνευμονίας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται καθημερινά.

Ο διοικητής του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων υγείας Πάνος Ευσταθίου δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι από τις στατιστικές φαίνεται πως παιδιά έως 18 ετών νοσούν πιο εύκολα, ωστόσο η συνέχεια είναι πιο ήπια.
Πηγή: skai.gr