Νέα κρούσματα της γρίπης στη Θεσσαλονίκη

Δύο μαθητές της πρώτης Λυκείου στην Πυλαία Θεσσαλονίκης που παρακολουθούν μαθήματα, σε διαφορετικά τμήματα, βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης. Οι μαθητές νοσηλεύονται στα σπίτια τους.

Σε κατ' οίκον νοσηλεία και οι μαθητές των Λυκείων Μελισσίων και Χαϊδαρίου που προσβλήθηκαν από τον ιό. Μόνο δύο παιδιά της δευτέρας Λυκείου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο το ένα με πνευμονία και το δεύτερο με δύσπνοια.

Η κατάσταση της υγείας τους κρίνεται πάντως ελεγχόμενη.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Παναγιώτης Ευσταθίου, θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για πέντε ημέρες και τα υγιή παιδιά των τμημάτων που έκλεισαν.

Ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει κανένα λόγος ανησυχίας και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις απουσίες των μαθητών. Από την πλευρά της η ΓΓ του Υπουργείου κα Νίκη Γκοτσοπούλου σημείωσε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα υγιεινής και έλλειψης υλικών στα σχολεία που εντοπίστηκαν τα κρούσματα.

Ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στο μέλλον θα κλείσουν και άλλα σχολεία και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ενημερώνει πιο γρήγορα τη νομαρχία Αθηνών, ώστε να υπάρχει χρονική δυνατότητα για να ενημερώνονται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Πηγή: skai.gr