Τρία δισ. δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη Α διαθέσιμες

Η φαρμακευτική βιομηχανία δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερες από τρία δισεκατομμύρια δόσεις ετησίως του εμβολίου κατά της γρίπης Α (Η1Ν1), ανακοινώθηκε την Πέμπτη τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ επισήμανε ότι το εμβόλιο αυτό δεν προκαλεί καμία παρενέργεια σε αντίθεση με τα φάρμακα για την εποχιακή γρίπη.

"Το εμβόλιο είναι εδώ, και τα νέα είναι καλά", εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της η Δρ. Μαρί-Πολ Κέινι, διευθύντρια του προγράμματος των εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει μαζί με την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και τη Βρετανία να προσφέρουν το 10% των ποσοτήτων που διαθέτουν σε εμβόλια κατά της νέας γρίπης, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες να καταπολεμήσουν την πανδημία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα συντονίσει το μοίρασμα σε πάνω από 90 χώρες αποθεμάτων του εμβολίου που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια δόσεις. "Οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να μοιράζονται στις αρχές Νοεμβρίου" ανακοίνωσε η δόκτορ Κέινι.

Πηγή: skai.gr