Θα υπογράφουμε για το εμβόλιο

Κλείσιμο σχολείων σε τρία επίπεδα και με απόφαση νομάρχη και υπουργού Υγείας αποφάσισε -μεταξύ άλλων- η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης της Γρίπης που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτο επίπεδο θα κλείνει η τάξη στην περίπτωση που νοσήσουν από ένα έως πέντε παιδιά, με πυρετό άνω των 38 βαθμών και με ένα τουλάχιστον ακόμη σύμπτωμα γρίπης.

Σε δεύτερο επίπεδο, όταν κλείνουν 2-3 τάξεις, θα κλείνει και το σχολείο και σε τρίτο επίπεδο θα κλείνει ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα όταν κλείνει μεγάλο ποσοστό σχολείων.

Ως προς τους εμβολιασμούς, στη σύσκεψη έγινε σαφές ότι πρώτα θα εμβολιαστούν όλα τα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, οι έγκυες γυναίκες β' και γ' τριμήνου, όσοι προσέχουν παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών και οι επαγγελματίες υγείας. Αυτές οι ομάδες αφορούν περίπου 2 εκατομμύρια άτομα.

Τέλος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Πανδημίας της Νέας Γρίπης Ελένη Γιαμαρέλου διευκρίνισε ότι όποιος μπαίνει στη διαδικασία του εμβολιασμού θα είναι υποχρεωμένος να υπογράφει μια υπεύθυνη δήλωση, ότι δηλαδή έχει ενημερωθεί από τους γιατρούς για τις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο.
Πηγή: Ρεπορτάζ, Μελίνα Τσέλιου