Κλείσιμο

Η γρίπη Α "σκοτώνει" τις ευπαθείς ομάδες

Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που πέθαναν από τη γρίπη Α ήταν γυναίκες που κυοφορούσαν ή άτομα με προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα διαβήτη και παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία, ανακοίνωσαν γάλλοι ερευνητές.

Επίσης αν και οι ηλικιωμένοι δείχνουν να έχουν λιγότερες πιθανότητες από τους υπολοίπους να προσβληθούν, αν συμβεί έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νέα γρίπη Α, επισημαίνει η ομάδα των ερευνητών του Γαλλικού Ινστιτούτου για την Επίβλεψη της Δημόσιας Υγείας στο Σεντ Μόρις, στη Γαλλία.

Ορισμένες κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που κυοφορούν είναι οι πρώτες που θα πρέπει να εμβολιαστούν, όταν θα διατεθούν τα εμβόλια.

Επίσης όσον αφορά την παχυσαρκία ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν κάποια σχέση με τη νόσο, αλλά οι ερευνητές δεν διευκρινίζουν αν η ίδια η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο παρουσίασης σοβαρών επιπλοκών από τον ιό H1N1, ή αν οι παχύσαρκοι έχουν άλλα προβλήματα υγείας που δεν έχουν διαγνωστεί και είναι αυτά που ευθύνονται για τις επιπλοκές.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα παιδιά δεν πλήττονται τόσο πολύ από τη νέα γρίπη όσο φοβόμαστε. "Αν και προηγούμενες έρευνες υποδήλωναν ότι κρούσματα της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1 2009 προέκυψαν κυρίως σε παιδιά, η μέση ηλικία των 343 μοιραίων περιπτώσεων που αναλύσαμε ήταν τα 37 χρόνια", επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Πηγή: skai.gr