Ιατρείο για την αντιμετώπιση της γρίπης

Το πρώτο ιατρείο για την αντιμετώπισης της νέας γρίπης, που λειτουργεί από την Πέμπτη στο πρώτο δημοτικό ιατρείο του δήμου ΑΘηναίων στη Σόλωνος, επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το ιατρείο γρίπης θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις έξι το απόγευμα χωρίς ραντεβού, στελεχωμένο με γενικό γιατρό, παιδίατρο, επισκέπτες υγείας και νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέχρι το τέλος του μήνα στο δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας για τη νέα γρίπη θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα έξι δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων, ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

Σε δεύτερη φάση στα ιατρεία καθώς και στις 20 λέσχες φιλίας του δήμου θα λειτουργήσουν κέντρα εμβολιασμού για τον περιορισμό εξάπλωσης της νέας γρίπης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι, καθώς η Πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε από τις χώρες, που θα ξεπεράσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αυτήν τη πανδημία, με τις λιγότερο δυνατόν επιπτώσεις», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι «τα ιατρεία μαζί με τις είκοσι Λέσχες Φιλίας κατ’ αρχήν, θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού, αν και εφόσον προκύψει το πρόβλημα, με σκοπό να βοηθήσουμε την πολιτεία να ανταποκριθεί καλύτερα στην επαπειλούμενη επιδημία της γρίπης».
Πηγή: skai.gr