ΥΓΕΙΑ


Εμβόλιο για όλους τους Έλληνες

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασε  η διυπουργική και αμέσως μετά ο υπουργός Υγείας παρουσίασε  το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.  Κακλαμάνης στο ΣΚΑΪ: "Πλήρως οργανωμένοι".

Ανησυχία για τη νέα γρίπη

 
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασε η διυπουργική, στην οποία ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. 

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχία και πανικού, καθώς όπως τόνισε, «τα ποσοστά θνησιμότητας είναι εξαιρετικά χαμηλά», και επισήμανε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Άμυνας και Εσωτερικών, ώστε η χώρα να καλυφθεί σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Για τα εμβόλια κατά της νόσου ο υπουργός Υγείας είπε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν πριν την επίσημη διεθνή και ευρωπαϊκή έγκριση κυκλοφορίας του και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού θα εμβολιαστούν ανεξαιρέτως όλοι οι Έλληνες.

«Ο δήμος Αθηναίων είναι πλήρως συντονισμένος και οργανωμένος απέναντι στη νέα γρίπη» ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως είπε, τα δημοτικά ιατρεία του δήμου βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα για προληπτικό έλεγχο, ενώ ανάλογα προετοιμασμένες είναι και οι 20 λέσχες φιλίας που διαθέτει ο δήμος, έτσι ώστε στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει μαζικός εμβολιασμός, να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στις λέσχες.

Για τους παιδικούς σταθμούς ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι θα ακολουθηθούν οι γενικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας και μέσα στον Αύγουστο θα ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς.

Ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση

«Θα θέλαμε περισσότερο προσωπικό, αλλά κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία και παράλληλα ζητάμε στελέχωση», δήλωσε ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ. Ο κ.  Δράκος επισήμανε ότι από την ενημέρωση που τους έγινε φαίνεται ότι είναι ήπιας μορφής η γρίπη, αλλά τόνισε ότι «εμείς πρέπει με μεθοδικότητα να οργανωθούμε και θα ετοιμαστούμε για το χειρότερο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο οι πάντες».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ σημείωσε ότι «χρειάζεται λελογισμένη χρήση και ψυχραιμία και κυρίως να ενημερώσουμε σωστά τον πληθυσμό ώστε να μη σπεύσουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και μπλοκάρουν το σύστημα» και γνωστοποίησε ότι ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη συνάντηση των νομαρχών, των αρμόδιων αντινομαρχών και διευθυντών, προκειμένου να συζητήσουν την εφαρμογή ενιαίου κοινού σχεδίου για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οδηγίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», οι αρμόδιες αρχές της Αγγλίας έχουν ήδη ενημερώσει μαθητές και γονείς, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», τα αρμόδια υπουργεία σε Γαλλία και Ισπανία έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους γενικές οδηγίες για την προστασία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, στη διάθεση των πολιτών υπάρχουν σποτ που εκπαιδεύουν τους μεγάλους πώς να μαθαίνουν στα παιδιά τους κανόνες υγιεινής (όπως για παράδειγμα να μην πιάνουν χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα και να μη βάζουν τα χέρια τους στη μύτη και το στόμα).

Στην Αμερική, από τις 11 Ιουνίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης οδηγία βάσει της οποίας όλοι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί της χώρας οφείλουν να λάβουν μέτρα για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού.

Στην Ελλάδα, ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς ανάλογα με τη διασπορά και τη ένταση της νέας γρίπης, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε επιστολή στον υπουργό, με την οποία του ζητάει να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν για να συζητήσουν το θέμα αντιμετώπισης της γρίπης στα σχολεία. Όπως τονίζουν οι δάσκαλοι, «τα σχολεία ανοίγουν σε ένα μήνα και δεν μπορούν να γίνονται όλα την τελευταία στιγμή».
 
Εξαπλάσιος ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτης στα παχύσαρκα άτομα
Από μόνα τους ούτε η γενετική προδιάθεση, ούτε ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής σχετίζονται με τόσο αυξημένο...
16.09.2019, 10:35
Κικίλιας στον ΣΚΑΪ: Τι είπε για τα σχέδια του υπουργείου για τα νοσοκομεία
Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας για θέματα υγείας, με αφορμή το θέμα των...
15.09.2019, 11:15
Φοιτητής Ιατρικής βρήκε τη θεραπεία που του έσωσε τη ζωή
Ο Φαζγκενμπάουμ ελπίζει ότι η δική ιστορία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν δύναμη για να παλέψουν.
15.09.2019, 08:46
Έρευνα: Τα αντιβιοτικά μειώνουν το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών
Η λήψη αντιβιοτικού πριν από την έναρξη ανοσοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο μειώνει δραματικά τις...
13.09.2019, 14:47
Υγεία για Όλους: Χαμηλά τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών Ρομά
Σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών Ρομά, καθώς σύμφωνα με έρευνα του...
13.09.2019, 12:54
Καταγγελία σωματείου εργαζομένων για εμφάνιση ποντικών σε νοσοκομείο Κιλκίς
Για εμφάνιση ποντικών σε θάλαμο ασθενών στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνει λόγο καταγγελία του σωματείου...
13.09.2019, 12:49
Έρευνα: Οστεοκαλσίνη εκκρίνεται σε στρεσογόνες καταστάσεις, όχι αδρεναλίνη
Η αντίδραση ‘πάλης η φυγής’ στην οποία βρίσκεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε περιστατικά ξαφνικού κινδύνου...
13.09.2019, 12:21
Τοσκάνη: Ανησυχία για αυξημένα κρούσματα μόλυνσης από το «σούπερ βακτήριο»
Το NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), το οποίο αποκαλείται κοινώς «σούπερ βακτήριο», αποτελεί...
12.09.2019, 22:40
Κικίλιας: Σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ
Τη δέσμευσή του ότι το σύστημα Υγείας θα υποστηριχθεί, παρότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι...
12.09.2019, 13:13
Θεσσαλονίκη: Hλεκτροφυσιολογική μελέτη χωρίς ακτινοβολία για πρώτη φορά
Hλεκτροφυσιολογική μελέτη στην καρδιά δεκάχρονου παιδιού, χωρίς καθόλου ακτινοβολία, διενεργήθηκε για πρώτη...
12.09.2019, 12:49

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 23  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.