Σημαντικός ο ρόλος των νομαρχιών στην αντιμετώπιση της γρίπης

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τους νομάρχες και του δημάρχους βρέθηκε η συμβολή των νομαρχιών στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Ο κ. Αβραμόπουλος, που συνέστησε ψυχραιμία λέγοντας ότι "πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η δημιουργία κλίματος ανησυχίας, ανασφάλειας και πανικού, γιατί δεν υπάρχει λόγος".

Επίσης, δήλωσε ότι "είναι σημαντικότατος ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι Υγειονομικές υπηρεσίες στους Νομούς θα αναλάβουν ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την αντιμετώπιση της νόσου".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος χαρακτήρισε γόνιμη και παραγωγική τη συνάντηση με τον υπουργό και ανέφερε ότι τέθηκαν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις υπό τις οδηγίες του υπουργείου και του κεντρικού εθνικού σχεδιασμού.

Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, με την οποία, όπως δήλωσε αμέσως μετά, "είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας".

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης διαβεβαίωσε ότι την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι έτοιμοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί να υποδεχτούν τα παιδιά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τους μετανάστες, ανέφερε ότι και αυτοί θα εμβολιαστούν, "είτε είναι νόμιμα είτε είναι παράνομα στη χώρα μας".

Την Παρασκευή θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το ανανεωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής.

Στο μεταξύ, σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των τριών ατόμων που προσβλήθηκαν από τον ιό και παρουσίασαν ιογενή πνευμονία.
Πηγή: skai.gr