Η νέα γρίπη "απειλεί" τις εγκύους

Πέντε είναι οι ομάδες πληθυσμού (δηλαδή περίπου 160 εκατομμύρια Αμερικανοί) που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν από τον ιό της νέας γρίπης, γι΄ αυτό και θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα το Φθινόπωρο.

Όπως ανακοίνωσαν τα ομοσπονδιακά Κέντρα ελέγχου και πρόληψης των ασθενειών (CDC), οι κατηγορίες αυτές περιλαμβάνουν εγκύους, γυναίκες, ενήλικες που έρχονται σε επαφή με βρέφη μικρότερα των έξι μηνών, προσωπικό που εργάζεται στον τομέα της υγείας, παιδιά και νέοι από έξι μηνών ως 24 ετών και ενήλικες με προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, στην περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής αριθμός εμβολίων, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα 41 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται έγκυες, ενήλικες που βρίσκονται σε επαφή με βρέφη κάτω των έξι μηνών, γιατί τα μωρά αυτά δεν μπορούν να εμβολιαστούν για τη γρίπη Α, παιδιά από έξι μηνών ως τεσσάρων ετών και τέλος παιδιά από 5 ως 18 ετών με προβλήματα υγείας.

Για την εποχική γρίπη, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συνέστησαν τον εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού (μέχρι τώρα εμβολιαζόταν περίπου το 40%).
Πηγή: skai.gr