Σοβαρό κρούσμα της γρίπης Α στην Ελλάδα

Ο πρώτος έλληνας πολίτης που εμφάνισε πνευμονία από τη γρίπη Α νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του ΕΣΥ από την Κυριακή.

Πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος και σύμφωνα με το Κέντρο Έλεγχου Ειδικών Λοιμώξεων την Τρίτη διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον ιό της νέας γρίπης

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Για λόγους ιατρικού απόρρητου δεν ανακοινώνεται το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής, σύμφωνα με πληροφορίες όμως το νοσοκομείο βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας σταμάτησε να ανακοινώνει καθημερινά τα νέα κρούσματα της γρίπης, με εξαίρεση σοβαρές περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η Εκκλησία θα θέσει στη διάθεση των αρχών όλο τον μηχανισμό που διαθέτει για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη νέα γρίπη, τόσα απο τα εκκλησιαστικά έντυπα όσο και απο το ραδιόφωνο δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε ερώτηση αν θα συστήσει στους πιστούς, που ασθενούν να μην πηγαίνουν στους ναούς, ο κ. Ιερώνυμος απάντησε ότι θα βρεθούν πρακτικοί τρόποι και θα ενημερωθούν οι πιστοί σε συνεργασία με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα υγείας.

Σχετικά με τη Θεια Κοινωνία, είπε οτι αυτά ειναι ιερά θέματα και δεν είναι προς συζήτηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα ειναι μια ασφαλής χώρα, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Σημειώνεται ότι  ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος θα ενημέρωσει την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για τα μέτρα που θα ληφθούν τη νέα σχολική χρονιά σχετικά με την αντιμετώπιση της γρίπης Α.

Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος αποδεχόμενος το αίτημα δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι σε συνεργασία με όλους τους φορείς και το υπουργείο υγείας σχεδιάζονται όλα τα πιθανά σενάρια για εγκαιρη και αποτελσματική αντιμετώπιση μακριά όμως από κάθε πανικό και με πλήρη συναίσθηση ευθύνης .



Πηγή: skai.gr