Κλείσιμο

Παγωμένος ο ιστιοπλοϊκός κόσμος με το τροχαίο του Τάσου Μπουντούρη

«Παγωμένος» είναι ο ιστιοπλοϊκός κόσμος για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του Τάσου Μπουντούρη, χθες, το βράδυ της Δευτέρας, στον Άλιμο.

Από την πρώτη στιγμή η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρέθηκε στο πλευρό του στο Γενικό Κρατικό. Κι επειδή το νοσοκομείο δεν διέθετε κρεβάτι στην εντατική μονάδα, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ., Απόστολου Παπαθανασίου, κι αφού συμφώνησαν και τα δύο παιδιά του, ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας μεταφέρθηκε στο Μετροπόλιταν με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Η κατάσταση του Ολυμπιονίκη είναι κρίσιμη. Ο παλαίμαχος ιστιοπλόος το βράδυ της Δευτέρας είχε σοβαρό τροχαίο στην παραλιακή, στο Καλαμάκι, στο ύψος του Συμμαχικού Νεκροταφείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπουντούρης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο κατά τραγική σύμπτωση οδηγούσε ο γνωστός προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος (προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη).

Ποιος είναι ο Τάσος Μπουντούρης

Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Αυγούστου 1955. Είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιάδες -1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2004-.

Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα με σκάφος τύπου Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη.

Ο Τάσος Μπουντούρης έχει αγωνιστεί σε διαφορετικές κλάσεις με σκάφη «Finn», «Soling» και «Star».

Πηγή: skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ