Οι καταλήψεις σε Αττική: Οι 6 των Εξαρχείων στο στόχαστρο Χρυσοχοϊδη

Την εκκένωση 6 κτιρίων στα Εξάρχεια θέτει ως προτεραιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του τελεσιγράφου των 15 ημερών που δόθηκε στους καταληψίες για να αποχωρήσουν.

Για τις 6 περιπτώσεις υπάρχουν ήδη εισαγγελικές εντολές εκκένωσης. Πρόκειται για κτίρια στις οδούς  Ζαΐμη, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων, Μπενάκη, Στουρνάρη αλλά και την κατάληψη στο Κ ΒΟΞ, όπου εδρεύει η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας». 

Στην Αττική υπάρχουν συνολικά 45 καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 11 επιχειρήσεις εκκένωσης, ενώ εκκρεμούν 8 εισαγγελικές εντολές για εκκένωση κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη.   

Η Συνέλευση Κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου από το 2012 είχε εγκατασταθεί σε κτήριο στην οδό Κύπρου 43 στο Βύρωνα. Τελικά ο ιδιοκτήτης έβαλε πωλητήριο και η κατάληψη μεταφέρθηκε μερικά μέτρα μακριά επί της οδού Κολοκοτρώνη 14.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποτελεί αιτία πολέμου, όπως δηλώνει μέλος του «Ρουβίκωνα» με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στη Θεσσαλονίκη οι καταλήψεις είναι 7.

Πηγή: skai.gr