Κλείσιμο

Μετά από 2 μήνες απαγόρευση: Ο ΣΚΑΪ στο πρώτο δρομολόγιο για Αίγινα

Από σήμερα η μετακίνηση στα νησιά είναι ελεύθερη και πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να ετοιμάσουν την βαλίτσα. 

Στις 7 το πρωί αναχώρησε το πρώτο δρομολόγιο για Αίγινα στη μετά κορωνοϊό εποχή. Οι ουρές και για την επιβίβαση αλλά και στα εκδοτήρια ήταν μεγάλες. 

Το πλοίο έλυσε τους κάβους και οι μηχανές πήραν μπροστά. 

Η πληρότητα άγγιξε το 100% με τους περισσότερους επιβάτες να προτιμούν το κατάστρωμα.

Στρώθηκαν τα τραπέζια στις ταβέρνες 

Λιγό μετά τις 9 φτάσαμε στο λιμάνι της Αίγινας. Στα σοκάκια άρχισε και πάλι η κίνηση και τα τραπεζάκια των μαγαζιών στρώθηκαν. 

Το λιμάνι ζωντάνεψε από τον κόσμο που βγήκε στα μαγαζιά. 

«Ευτυχές γεγονός ότι ανοίξανε οι γραμμές να βγούμε λίγο έξω, γιατί κοντέψαμε να πάθουμε κατάθλιψη» λέει κάτοικος του νησιού. 

Ανάσα για τους ψαράδες η επιστροφή του κόσμου

Η ψαραγορά στην Αίγινα έχει τα περισσότερα και πιο φρέσκα ψάρια που είχε ποτέ.

Οι ψαράδες ευελπιστούν να αλλάξει η κατάσταση, γιατί μέχρι τώρα τα ψάρια μένανε στα τελάρα. 

Αισιοδοξούν οι επιχειρηματίες για το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος

«Θα προσαρμοστούμε, είμαστε αισιόδοξοι και το τεστ θα είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος» αναφέρει ένας καταστηματάρχης.  

«Είμαστε αισιόδοξοι, υπάρχει φόβος αλλά με τα μέτρα που λαμβάνει ο καθένας μόνος του, πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά» λέει ένας ιδιοκτήτης καφέ.

«Ήταν μια πολύ ήσυχη περίοδος. Ανυπομονούμε να πάμε στις παραλίες, ανυπομονούμε να έρθουν τουρίστες, ανυπομονούμε να έχει κίνηση η Αίγινα και να ξαναγυρίσει η ζωή. Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα» επισημαίνει επίσης ιδιοκτήτρια καταστήματος. 

Παράλληλα, άλλοι ιδιοκτήτες καταστημάτων νιώθουν λυτρωμένοι αλλά και λίγο μουδιασμένοι γι' αυτό το ξεκίνημα.

«Όλες οι κρατήσεις μέχρι και τέλος Ιουλίου, ξένων, έχουν ακυρωθεί. και δεν ξέρω αν θα ξανακάνουν κάποια κράτηση, δεν νομίζω, οι περισσότεροι λένε για του χρόνου. Κάποια τηλεφωνήματα δέχομαι από Έλληνες» εξηγεί ιδιοκτήτης ξενοδοχείου της περιοχής.

Γενικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποκτούν από σήμερα και πάλι ζωή. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, τα καταστήματα εστίασης άνοιξαν και το μόνο που μένει είναι να τεθούν σε λειτουργία και οι τουριστικές επιχειρήσεις. 

Ειδικότερα, μόλις μία ώρα από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, η Αίγινα αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους Αθηναίους τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού αλλά και για τους τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν το μικρό αυτό νησί του Αργοσαρωνικού. 

Πηγή: skai.gr