Κρήτη: Προφυλακιστέος ο 51χρονος δράστη του φονικού στις Μοίρες

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 51χρονος που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν ήξερε τι έκανε και μάλιστα πως τώρα έχει συνειδητοποιήσει τις πράξεις του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς του θύματος για το κακό που τους έκανε.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Ηράκλειο είναι δρακόντεια στην απολογία του για το φονικό που συντάραξε την Κρήτη και το πανελλήνιο.

Ο 51χρονος που συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οδηγήθηκε από την πλαϊνή και όχι από την κεντρική είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, γεγονός που εξόργισε τους συγγενείς του θύματος. Το ίδιο έκαναν και μετά το πέρας της απολογίας του.

Όταν οι συγγενείς αντιλήφθηκαν ότι ο 51χρονος «φυγαδεύτηκε» από την άλλη πόρτα έτρεξαν για να προλάβουν το αυτοκίνητο της Υ.Α. Ηρακλείου χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Μην τολμήσεις να πατήσεις τα πόδια σου στη Μεσσαρά» φώναζαν εξαγριωμένοι.

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου Κώστα Χατζάκη ήταν εξοργισμένοι με τον ισχυρισμό του 51χρονου ότι δεν θυμάται τίποτα. Ότι για όλα έφταιγε το αλκοόλ, καθώς πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει όπως ισχυρίζεται μεγάλες ποσότητες από ρακί.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Οργισμένοι οι συγγενείς του 79χρονου

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς του 79χρονου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 51χρονο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στις Μοίρες.

Όπως έχει γράψει το cretapost, ο δράστης όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την περασμένη Πέμπτη,μία ημέρα μετά το φονικό, τον περίμενε πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών οι συγγενείς του θύματος.
Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 51χρονο στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα ωστόσο εκεί ήταν η κόρη του 79χρονου που στη θέα του επιχείρησε να επιτεθεί στον δράστη.

Μάλιστα, σε δηλώσεις της δεν άντεξε και ξέσπασε λέγοντας συγκεκριμένα: «Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Ο πατέρας μου νεκρός, η μητέρα μου στο ΠΑΓΝΗ τραυματισμένη. Όλα αυτά έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε».

Την ίδια ώρα ο γιος του 79χρονου επιτέθηκε κατά της αστυνομίας λέγοντας πως προστατεύουν τον άνδρα που δολοφόνησε τον πατέρα του ενώ οργισμένος φώναζε να μην επιστρέψει ο 51χρονος στις Μοίρες τονίζοντας χαρακτηριστικά «αν έρθει στις Μοίρες θα τον σφάξουμε».

Τέσσερα ανήλικα αγόρια τα τραγικά πρόσωπα

Τραγικά πρόσωπα τα τέσσερα ανήλικα αγόρια που ήταν παρόντες στο έγκλημα και άκουγαν τις σφαίρες δίπλα τους.

Τα 4 ανήλικα αγόρια που έζησαν εφιαλτικές στιγμές την ώρα του φονικού παραμένουν σε σοκ.

Το βράδυ της Τρίτης έπαιζαν Playstation όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς ο 17χρονος εγγονός του θύματος ήταν εκείνος που έζησε όλη τη φρίκη.

Τι ισχυρίζεται ο δράστης

«Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τίποτα από την βραδιά εκείνη. Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει πριν έρθουν οι αστυνομικοί να είστε σίγουροι ότι θα είχα αυτοκτονήσει», υποστηρίζει ο γυμναστής.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η εν διαστάσει σύζυγος του δράστη που δεν μπορεί να πιστέψει ότι πατέρας της των παιδιών της έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ο 79χρονος και να τραυματιστεί μία γυναίκα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όπως έχει αναφέρει το cretapost, όλα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν ο 51χρονος μετά από κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ, πήγε στο κτίριο όπου ήξερε πως έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και χτύπησε τυχαία μία πόρτα στο ισόγειο προκειμένου να ζητήσει πληροφορίες.

Η πόρτα αυτή ήταν το σπίτι του 79χρονου όπου μέσα, εκείνη την ώρα βρισκόταν το ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και ο 17χρονος εγγονός του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εγγονός βγήκε στη βεράντα και είδε τον 51χρονο εμφανώς μεθυσμένο ο οποίος ζητούσε επίμονα πληροφορίες. Ο 17χρονος δεν γνώρισε και δεν απάντησε με αποτέλεσμα να φωνάξει τον παππού του ότι κάποιος είναι έξω από το σπίτι και ψάχνει την συγκεκριμένη γυναίκα.

Ο 79χρονος άνοιξε την πόρτα και άρχισε να συνομιλεί με τον 51χρονο χωρίς ωστόσο να του δίνει τις πληροφορίες που έψαχνε.

Ο δράστης χωρίς κανένα δισταγμό έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον ηλικιωμένο άνδρα με την σφαίρα να τον βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 79χρονος να πέσει στο έδαφος αιμόφυρτος και να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Από την φασαρία είχε βγει και στην είσοδο η σύζυγος με τον 51χρονο να μην διστάζει να την πυροβολεί και να την τραυματίζει στον δεξί ώμο.

Η 65χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται – ευτυχώς – εκτός κινδύνου.

Ο δράστης ήταν για αρκετή ώρα εκτός εαυτού καθώς μετά την δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου δεν έφυγε αλλά συνέχισε να πυροβολεί τόσο στο σπίτι του 79χρονο όσο και σε διπλανή πόρτα.

Μάλιστα, εκείνη την ώρα μέσα στο διπλανό σπίτι βρισκόταν τρία ανήλικα παιδιά, φίλοι του εγγονού του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ο 51χρονος συνελήφθη το επόμενο πρωί από άνδρες της αστυνομίας που τον εντόπισαν στο σπίτι του, στα Καπαριανά Μοιρών. Στο χώρο βρίσκονταν τόσο το όπλο το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης όσο και άλλα είδη οπλισμού.

ΠΗΓΗ: CRETAPOST.GR