Κορωνοϊός- Χαρδαλιάς: Μέχρι 27 Απριλίου ισχύουν τα μέτρα. Μετά το λόγο θα έχουν οι ειδικοί

Όπως ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοιού στην χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, 23.356 συμπολίτες που έρθαν από το εξωτερικό ή αποτέλεσαν στενές επαφές κρουσμάτων μπήκαν σε14ημερη καραντίνα.

Αναλυτικότερα, 6.645 άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό έχουν τεθεί σε καραντίνα. 1.059 είναι επαφές κρουσμάτων και 2.062 επαναπατρισμένοι ανήκουν σε κατηγορίες που είχε δοθεί προτεραιότητα.

Επιπλέον, ο υφυπουργός ανέφερε πως σε καραντίνα είτε κατ’ οίκον είτε σε ξενοδοχεία βρίσκονται μόνο στην αττική 3.854 άτομα λόγω επαφών με κρούσματα ή εισόδου στη χώρα.

«Ας μην προκαλούμε την τύχη μας.»

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ανέφερε ότι μεχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα μέτρα και χωρίς καμία απολύτως χαλάρωση.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως μετά τις 27 απριλίου και αφού όλα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για χαλάρωση και σε αυτήν τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες.

Για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στα μέτρα που ισχύσουν για το Πάσχα, λέγοντας πως προβλέπεται η συνέχιση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων σε χώρους λατρείας από 12/4 έως και 20/4, δηλαδή για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τέλος, μίλησε για τη νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την πλατφόρμα https://covid19.gov.gr/ για τον κορωνοϊό όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρούν πληροφορίες για όλα τα μέτρα των υπουργείων, ερωτοαπαντήσεις και στατιστική απεικόνιση των κρουσμάτων.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρδαλιάς θέλησε να επισημάνει ότι: «Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή.»

 

 

 

Πηγή: skai.gr