Κλείσιμο

Κορωνοϊός - Λαγκαδάς: Πάνω από 15 κρούσματα σε σχολείο

Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει η περίπτωση του χωριού Καβαλάρι στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά τον εντοπισμό 15 και πλέον κρουσμάτων του κορωνοϊού στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Όπως αναφέρει το grtimes το γεγονός έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο τάξεων του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα μεταβαίνει στο χωρίο κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests) σε κατοίκους και μαθητές ώστε να διαπιστωθεί εάν η διασπορά στην Κοινότητα είναι μεγάλη.

«Έχει ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός σε προηγούμενους ελέγχους στο σχολείο, όμως τώρα τα κρούσματα είναι αρκετά» τονίζει στο GRTimes ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, που είναι και ο άνθρωπος ο οποίος αιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ την αποστολή κινητού κλιμακίου για τη διενέργεια των τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα (25/10) από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι, όσοι κάτοικοι επιθυμούν μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο.

«Γνωρίζουμε ότι η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση στο μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Ελλάδας, όμως εδώ θορυβηθήκαμε επειδή έχουμε να κάνουμε με αρκετά κρούσματα με ένα δημοτικό σχολείο σε μία μικρή κοινότητα όπως αυτή του Καβαλαρίου» κατέληξε ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Πηγή: grtimes.gr