Κορωνοϊός: Αποκαλυπτικές οι μαρτυρίες ναυτικών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» (vid)

Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες μέσα από την καραντίνα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος στον Πειραιά. 

Στο πλοίο έχουν παραμείνει αν και δεν νοσούν και Έλληνες που ανήκουν στο πλήρωμα.  Ένας από αυτούς μίλησε στον ΣΚΑΙ για την δραματική διάσωση του Ελβετού, που όπως φαίνεται νοσούσε από κορωνοιό όταν ανέβηκε στο πλοίο, πριν από λίγες ημέρες.

«Αυτόν τον είχαν βάλει μέσα να κάνει κρουαζιέρα. Ήταν κολλητός φίλος αυτού που είχε ναυλώσει το βαπόρι» αναφέρει και μεταξύ άλλων προσθέτει «Αυτός από την ημέρα που μπήκε εδώ μέσα είχε πυρετό. Από την Τουρκία τον είχε τον πυρετό και κάποια στιγμή ησύχασε λίγο-λίγο και μετά τον χτύπησε. Μετά έκανε βόλτες. Πήγαινε και στα καπνιστήρια.»

«Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση. Είμαστε 120 άτομα στο πλοίο. Τρώμε εδώ,κοιμόμαστε εδώ. Όλοι είναι στις καμπίνες. Περπατάμε γύρω, Δεν ανησυχούμε για κάτι τώρα», περιέγραψε μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, Τούρκος ναυτικός του Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε μάλιστα όσοι βρίσκονται στο πλοίο κάνουν τεστ, θερμομετρούνται ενώ στο Ελευθέριος Βενιζέλος υπάρχει γιατρός.

Από το πλοίο απομακρύνθηκαν οι αρνητικοί στον ιό. Μεταφέρθηκαν το βράδυ της Παρασκεύης σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Μόλις περάσουν 14 ημέρες καραντίνας θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού τους. 

Σε πέντε μέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να τους πραγματοποιήσει εκ νέου τεστ για τον κορωνοιό.

Όσοι κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο πλοίο είναι ασυμπτωματικοί. Όσοι εκδηλώνουν συμπτώματα περιορίζονται στην καμπίνα τους ενώ όσοι κυκλοφορούν φορούν μάσκες.
Υπενθυμίζεται πως το Ελευθέριος Βενιζέλος ναυλώθηκε από εταιρεία της Μάλτας και ξεκίνησε από την Τουρκία με προορισμό την Ισπανία, προκειμένου να μεταφέρει άλλο πλήρωμα για πλοίο που βρισκόταν εκεί.

Όταν όμως δεν κατάφερε να μπει σε λιμάνι στην Ισπανία λόγω των περιοριστικών μέτρων, πήρε εντολή από την εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα πίσω στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές ωστόσο δεν τους δέχτηκαν.

Πηγή: skai.gr