Ίλιον: Το χρονικό της τραγωδίας- Τι αναφέρουν οι γονείς του δίχρονου αγοριού

Καθάριζαν το σπίτι και έτσι είχαν αφήσει μισάνοιχτο το χώρο κάτω από το κρεβάτι τους, αναφέρουν οι γονείς του μόλις 2,5 ετών αγοριού που βρήκε φρικτό θάνατο από ασφυξία στο Ίλιον όταν εγκλωβίστηκε σε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο.

«Επτά, οκτώ, εννιά η ώρα είχαμε κοιμηθεί αλλά στο σαλόνι και ο μικρούλης μαζί μας κάποια στιγμή αυτός ξύπνησε είδε το παιχνίδι του εκεί που ήταν μισάνοιχτο μπήκε εκεί από κάτω και είχε ένα λουρί έναν ιμάντα προφανώς ή ήθελε να βγει και κρατήθηκε από τον ιμάντα ή το πείραξε και έπεσε κάτω και έκανε κλακ και κούμπωσε.»

Όταν ξύπνησε το πρωί, η μητέρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την τραγωδία.

«Μπήκε μέσα στην κρεβατοκάμαρα και ήταν κλειστή δεν το βρίσκει πουθενά κάνει έτσι και το ανοίγει και βρίσκει το παιδί νεκρό από κάτω» λέει ο πατέρας του παιδιού στο newsit.gr

Γύρω στις πεντέμιση το πρωί τα ουρλιαχτά της μητέρας που έβγαινε από το σπίτι κρατώντας το άψυχο σώμα του παιδιού της στην αγκαλιά της ξύπνησαν τους γείτονες.

«Άκουσα τη μάνα να ουρλιάζει να σπαράζει, κατάλαβα ότι έγινε κάτι πολύ άσχημο δεν ήξερα κουδούνι να χτυπήσω άκουσα μόνο να λέγεται «το παιδί ακούς το παιδί να προλάβουμε το παιδί», λέει γειτόνισσα .

«Τσίριζε η μάνα και λέει σήκω σήκω να πάμε το παιδί στο νοσοκομείο. Ίσως ο σύζυγος να ήταν λιγάκι συνειδητοποιημένος στο τι είχε συμβεί, ενώ η μάνα ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Πίστευε ότι ζούσε το παιδάκι», συμπληρώνει γείτονας.

Στη συνέχεια η 35χρονη μητέρα πήρε το παιδί και πήγε στο νοσοκομείο.

«Ήταν περίπου έξι παρα είκοσι όταν με τους πρώτους ασθενείς που έμπαιναν στην κλινική για να κάνουν θεραπεία μπήκε και  μια γυναίκα φωνάζοντας «Σώστε το παιδί μου» , όμως το παιδί ένα αγοράκι 2,5 ετών ήταν νεκρό. Το διαπίστωσε ο γιατρός και φυσικά και από το χρώμα του», αναφέρει  εκπρόσωπος της Ιδιωτικής Κλινικής «Ταξιάρχες»

Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης και ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων

«Ήρθε εδώ η πρόνοια έκαναν έλεγχο και ήταν όλα σωστά.» αντικρούσει ο πατέρας.

Η αστυνομία εξετάζει πάντως προσεκτικά τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του θανάτου.

Με πληροφορίες από: Newsit.gr

Πηγή: skai.gr