Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ: Παράδοση εγγράφων στο σπίτι χωρίς χρέωση με τηλεφώνημα σε ΚΕΠ

Το νέο σύστημα άυλης συνταγογράφησης που τέθηκε σε εφαρμογή, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Μάιρα Μπάρμπα και Γιώργο Ευγενίδη.

Εξήγησε ότι οι ασθενείς δεν θα χρειάζεται να πάνε στο γιατρό, αλλά μέσω της εφαρμογής θα κάνουν την αίτηση και με τον κωδικό που θα λαμβάνουν στο κινητό τους, οι ίδιοι ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο θα  μπορεί να παραλάβει τα φάρμακα από το φαρμακείο.

«Σίγουρα δεν χρειάζεται να πάει στο γιατρό του, μπορεί να αποφύγει και την επίσκεψη στον φαρμακοποιό», εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς.

Τόνισε ότι η λειτουργία είναι ακόμη δοκιμαστική χρειάζεται περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και σύντομα θα είναι σε πλήρη λειτουργία η εφαρμογή.

Με κούριερ στο σπίτι έγγραφα από το ΚΕΠ

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι για πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά, μπορούν να καταθέτουν τηλεφωνικές αιτήσεις για έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις στα ΚΕΠ και να τους αποσταλούν χωρίς χρέωση στη διεύθυνση που οι ίδιοι θα καθορίζουν. Κατά την παράδοση των εγγράφων θα γίνεται και η ταυτοποίηση των προσώπων

30.000 αιτήσεις σε τέσσερις ημέρες στο gov.gr

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχουν κατατεθεί στις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr 30.000 αιτήσεις. «Δοκιμάστε το κι εσείς. Να είστε το 30.000 συν ένα», παρότρυνε τους δημοσιογράφους ο κ. Γεωργαντάς.

Ανταποκρίνεται το 13033 παρά τα αυξημένα μηνύματα

Σχετικά με τα μηνύματα που αποστέλλουν οι πολίτες στο 13033, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι είναι πολύ αυξημένες και πως το σύστημα αντέχει. Σε κάθε περίπτωση και παρά το ότι το σύστημα ανταποκρίνεται, τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να αυτοπεριοριστούμε.
 

Πηγή: skai.gr