Γαλλία - Ελλάδα Μαζί: Ο Γάλλος υποναύαρχος του Σαρλ ντε Γκωλ επισκέφθηκε τη φρεγάτα Ψαρά (φωτό)

Τη φρεγάτα ΨΑΡΑ επισκέφθηκε ο γάλλος υποναύαρχος  Marc Aussedat που διοικεί το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ,  τη ναυαρχίδας του γαλλικού στόλου στο πλαίσιο της επιχείρησης «Foch», στην περιοχή νοτιανατολικής Μεσογείου. Η ναυτική δύναμη (GAN) του αεροπλανοφόρου συνοδεύτηκε από την ελληνική φρεγάτα.

Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, ο Marc Aussedat, διοικητής της μάχιμης μονάδας του Σαρλ ντε Γκωλ επισκέφθηκε τη φρεγάτα ΨΑΡΑ και συνάντησε το πλήρωμα. «Το γαλλικό ναυτικό και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό πλέουν ξανά μαζί» επισημαίνει η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα σε tweet της, παραθέτοντας τις φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Aussedat. 

Η Γαλλία θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ και τη μάχιμη μονάδα του από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο για να υποστηρίξει τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, δήλωσε προ ημερών ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

 


Από τον απόπλου του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ και έως τις 28 Ιανουαρίου, το γαλλικό σκάφος συνοδευόταν από την ελληνική φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.

Yπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Η Γαλλία θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ και τη μάχιμη μονάδα του από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο για να υποστηρίξει τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, είχε δηλώσει εξάλλου προ ημερών ο πρόεδρος της Γαλλίας. 

Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και κοινές ναυτικές και χερσαίες επιχειρήσεις.
 

Πηγή: skai.gr