Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Πόρτο Ράφτη

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι αρχές έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας απομακρύνονται οι κάτοικοι στην οδό Αιόλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Η αστυνομία, φέρεται να έχει ζητήσει την εκκένωση της περιοχής από την οδό Λαμίας και προς το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η φορά του πύρινου μετώπου είναι προς τον λόφο, ωστόσο είναι στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋποθέτει την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης, ενώ έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία ώστε να προβεί σε άμεση εκκένωση δρόμων, αν κριθεί απαραίτητο.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Φωτιά