Κλείσιμο

Εισβολή ατόμων στο Τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συναγερμός σήμανε  στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την «εισβολή» ομάδας ατόμων στο Τούρκικο προξενείο, που διαμαρτύρονται για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια ωστόσο άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρων των Κούρδων και κατά της Τουρκίας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις αρχές.

 

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες των 10, προσαγωγές ατόμων. Την ευθύνη ανέλαβε η «Αναρχική Ομοσπονδία» και όπως αναφέρει σε ανάρτηση στα social media, στην ομάδα των εισβολέων υπήρχαν και μέλη του Ρουβίκωνα.

Δείτε video:

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών επισημαίνει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ. 

Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη. 

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων ενώ  προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Ανησυχία εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της για την «αποπειραθείσα ενέργεια» ενάντια στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η οικία του Κεμάλ Ατατούρκ.

Με ανακοίνωσή του ο Χαμί Ακσόϊ, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, δήλωσε πως η Άγκυρα περιμένει από τις ελληνικές αρχές να αποτρέψουν παρόμοιες απόπειρες και να «διασφαλίσουν πως οι δράστες θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και να τους επιβληθεί η τιμωρία που τους αξίζει».

Η Άγκυρα κάλεσε επίσης την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τις αντιπροσωπείες και το προσωπικό της που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ, GR TIMES