Εικόνες καταστροφής σε Θάσο και Χαλκιδική (pics, vid)

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Θάσο και τη Χαλκιδική, από τις παρατεταμένες καταρρακτώδεις βροχές. Με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στις δύο περιοχές.

Στη Θάσο, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου έξι περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, το τελευταίο 48ωρο το νησί έχει συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό βροχόπτωσης σε όλη την Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική, μετέφερε τέσσερα άτομα σε ασφαλές σημείο, καθώς είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια τους.

Έχουν καταγραφεί  εκτεταμένες ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ υπερχείλισαν ρέματα και αρδευτικά κανάλια και πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα.

 

 

Στη Θάσο επιχειρούν 23 Πυροσβέστες με 6 οχήματα. Οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Η κατάσταση στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική, το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε ιδιαίτερα τις περιοχές Αρναία, Ιερισσό, Ολυμπιάδα και Πολύγυρο.

Η Πυροσβεστικη στην Ολυμπιάδα μετέφερε 5 άτομα από τις οικίες τους σε ασφαλές σημείο. Προβλήματα προκλήθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις, λόγω υπερχείλισης χειμάρρων και ρεμάτων.

Στην Χαλκιδική επιχειρούν 34 Πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε εγρήγορση

Στόχος είναι οι αρμόδιοι φορείς να παραμείνουμε σε εγρήγορση και οι πολίτες ενημερωμένοι καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας αύριο, δήλωσε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μετέχει στο κυβερνητικό κλιμάκιο που μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές.

Στη Χαλκιδική το κυβερνητικό κλιμάκιο

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών,Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και στην Θάσο.

Στην Ολυμπιάδα έφτασαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ. Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η αποστολή έφτασε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά το πέρας της επιθεώρησης θα μεταβεί στη Θάσο, που επλήγη επίσης από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 24ωρων.

Το κλιμάκιο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλλιάνος.

Αυτή την ώρα διεξάγεται σύσκεψη, παρουσία και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές.

Από την έντονη χθεσινή βροχόπτωση έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» με το νερό να προκαλεί προβλήματα και ζημίες σε σπίτια της περιοχής.

Πηγή: Skai.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ