Έγκλημα-Γλυκά Νερά: Πόσο κοντά είναι η ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψη των δολοφόνων

Στην σύλληψη ενός Γεωργιανού ηλικίας 30 ετών που προσπάθησε να επιχείρησε να φύγει από την χώρα για Βουλγαρία μέσω του Έβρου με πλαστά έγγραφα, προχώρησαν αστυνομικοί. Ο άνδρας έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς στο παρελθόν είχε συλληφθεί για εισβολή σε σπίτι στο Πικέρμι σε βάρος ηλικιωμένων με ιδιαίτερα βίαια χαρακτηριστικά και η απόπειρά του να διαφύγει στο εξωτερικό κίνησε υποψίες. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο σε βάρος του για εμπλοκή του στην δολοφονία της άτυχης Καρολάιν,  αλλά αναμένεται να οδηγηθεί στην ασφάλεια τις προσεχείς ημέρες για να εξεταστεί.  

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές σχετικά με τον 30χρονο είναι το παρελθόν του αλλά και η χρονική στιγμή που επέλεξε να φύγει από τη χώρα με πλαστό διαβατήριο. 

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά ζωής έχουν συλλέξει γενετικό υλικό, (μεταξύ άλλων ιδρώτα –τρίχες) και αποτυπώματα από το σπίτι του ζευγαριού που αναλύονται μεταξύ 165.000 ορφανών αποτυπωμάτων και DNA στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτυπώματα εκτιμάται πως ανήκουν στο άτομο που δολοφόνησε την άτυχη 20χρονη.

Σημαντική είναι η συμβολή του 33χρονου όσον αφορά τις λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ανδρών. Οι δύο από αυτούς είναι ψηλοί περίπου 1,80 και είναι αυτοί που τον είχαν δέσει αλλά αυτός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον είναι ο «κοντός», ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν. Είναι αυτός που την είχε δέσει πιστάγκωνα και αυτός που πίεσε τις αεροφόρους οδούς στην μύτη και τον στόμα οδηγώντας την στον θάνατο. Τα στοιχεία που έδωσε ο 33χρονος σύζυγος που προσομοιάζουν με αρκετούς σεσημασμένους στην τράπεζα δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.και εξετάζεται αν είναι οι συγκεκριμένοι. 

«Όταν ο άνδρας ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την σύζυγό μου, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και είδα το πρόσωπο του. Μίλησε μόνο μια φορά σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζω».κατέθεσε μεταξύ άλλων

Ο σύζυγος της Καρολάιν βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρες έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων .

Τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις καθώς θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Παράλληλα, «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή στα Γλυκά Νερά για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας και έχουν γίνει αιτήματα άρσης απορρήτου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να εξετάσουν οι αστυνομικοί αν έχουν υπάρχουν ύποπτες επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα. 

Πηγή: skai.gr