Έγκλημα-Γλυκά Νερά: Νέα κατάθεση του συζύγου -«Ξεσκονίζουν» το σπίτι για DNA και αποτυπώματα

Όλο και περισσότερα στοιχεία συλλέγει η αστυνομία, μέρα με τη μέρα, για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα μια 20χρονη μητέρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες έμειναν μέσα στο σπίτι μισή ώρα ακόμα μετά την δολοφονία της 20χρονης, την οποία σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έπνιξαν με τα χέρια τους.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, τόσο από τις έρευνες των αρχών όσο και από τις ανατριχιαστικές αφηγήσεις του 32χρονου συζύγου, συγκλονίζουν. 

Σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές ο σύζυγος, είπε ότι εισέβαλαν στο σπίτι γύρω στις 05:30 εισέβαλαν στο σπίτι, ενώ αφού έδεσαν τον ίδιο, έδεσαν και την 20χρονη.

Από τη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τη σύζυγό του, εκτίμησε ότι πέρασε ακόμη μισή ώρα μέχρι να φύγουν οι δράστες. Όταν κατάλαβε ότι διέφυγαν χρειάστηκε ακόμα μισή ώρα μέχρι να πιάσει το κινητό του και να το ενεργοποιήσει.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση προέβησαν σε αναπαράσταση, παρουσία του 32χρονου, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το modus operandi των δραστών, καθώς και για τον τρόπο που ο 32χρονος επικοινώνησε με την αστυνομία.

Παράλληλα, τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας εξετάζουν μια λίστα σεσημασμένων που σχετίζονται με ληστείες. Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι πως πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς.

Όσον αφορά τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, οι αρχές «ξεσκονίζουν» το σπίτι για DNA και αποτυπώματα και εκτιμούν ότι θα βρεθεί γενετικό υλικό, καθώς οι δράστες έμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι και ήρθαν σε επαφή και με τα θύματα.

Θεωρούν, επίσης, ότι η επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού ήταν τυχαία. Οι δράστες φαίνεται να παρακολούθησαν το χώρο και τις κινήσεις του ζευγαριού.

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει σε αεροδρόμια και λιμάνια, ώστε να μην διαφύγουν οι δράστες.
 

Πηγή: skai.gr