Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία

Εντατικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία για την ασφάλεια των μαθητών αρχίζει η Τροχαία από τη Δευτέρα. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής, θα διατεθούν τροχονόμοι για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους κόμβους κοντά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία και παράλληλα θα γίνονται διαλέξεις από αξιωματικούς στα σχολεία σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.
Παράλληλα, έχουν εντοπισθεί από τους αστυνομικούς τα προβλήματα με τη σήμανση, τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κλπ γύρω από τα σχολεία και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς για την αποκατάστασή τους.
Η Τροχαία καλεί γονείς και καθηγητές να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην οδική ασφάλεια των παιδιών, να επιλέγουν με αυστηρά κριτήρια τα λεωφορεία, να παρακολουθούν διακριτικά τη συμπεριφορά των οδηγών, να ενισχύσουν το θεσμό του σχολικού τροχονόμου και να ενημερώνουν την Τροχαία πριν από εκδρομές για να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, την περασμένη σχολική χρονιά έγιναν 5.041 έλεγχοι σε κίτρινα σχολικά λεωφορεία και 2.387 έλεγχοι σε μισθωμένα λεωφορεία, και βεβαιώθηκαν 434 και 280 παραβάσεις, αντίστοιχα
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr