Κλείσιμο

Εγκαινιάσθηκε ο « Αγροτικός Αύγουστος»

Η τυποποίηση και η πιστοποίηση των ποιοτικών προϊόντων μπορεί να αποτελέσει την αιχμή της εξωστρέφειας για τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, αλλά και το «διαβατήριο» για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές επισήμανε μεταξύ άλλων ανοίγοντας την αυλαία των εκδηλώσεων για τον «Αγροτικό Αύγουστο 2006» που γίνονται στα Χανιά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης.
Ο κύριος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Αυγουλάς εγκαινίασαν χθες το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι της πόλης την έκθεση αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων και προϊόντων λαϊκής τέχνης, στην οποία συμμετέχουν 83 επιχειρήσεις της Κρήτης φορείς του νησιού και αναπτυξιακοί οργανισμοί.
Στην τελετή των εγκαινίων το παρών έδωσαν οι γενικοί γραμματείας Εμπορίου Μανούσος Βολουδάκης, Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, οι 4 βουλευτές του νομού, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ξένων πρεσβειών, επιχειρηματίες και πολύς κόσμος.
«Η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι ο βασικός στόχος του Αγροτικού Αύγουστου,, που γίνεται για 8η συνεχή χρονιά,» τόνισε στην ομιλία του ο Νομάρχης Χανίων Γιώργος Κατσανεβάκης, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Αυγουλάς επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η προσπάθεια για ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων ανοίγει το δρόμο για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης ανέπτυξε το πλαίσιο των προσπαθειών και πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για προβολή και προώθηση του λαδιού αλλά και των άλλων αγροτικών προϊόντων.
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κήρυξη του 2006 ως έτους ελαιόλαδου και ελιάς στην απόφαση για ίδρυση σε τρεις περιοχές της χώρας την Κρήτη, την Λέσβο και την Πελοπόννησο τριών ολοκληρωμένων εργαστηρίων ανάλυσης ελαιόλαδου με διεθνή διαπίστευση, καθώς και στις προσπάθειες για προβολή και προώθηση του λαδιού στις διεθνείς αγορές.
Οι εκδηλώσεις για τον Αγροτικό Αύγουστο θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου.
Πηγή: skai.gr