Τον Ιούλιο του 2007 θα παραδοθεί στο κοινό το 70% των έργων στο «πέταλο» του Μαλιακού

«Το 70 % του συνόλου των έργων στο «φονικό πέταλο» του Μαλιακού θα παραδοθεί στο κοινό τον Ιούλιο του 2007, με σκοπό την μετατρόπη του σε «πέταλο καλής τύχης», δήλωσε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα το πρωί τις παρακάμψεις Αγίου Κωνσταντίνου και Καμμένων Βούρλων. Τα δύο έργα έχουν συνολικό μήκος 20,2 χιλιομέτρων και η κατασκεύη τους θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2007.
"Τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και οι τέσσερις εργολαβίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή του πετάλου θα είναι παροδοτέες μέχρι και τα μέσα του 2008, ενώ οι διαδικασίες προχωρούν για δύο ακόμη τμήματα στο Τμήμα Νέα Κοίτης Σπερχείου έως Ροδίτσα, το οποίο δημοπρατήθηκε και αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο διάστημα θα προκηρυχθεί και το τελευταίο κομμάτι των έργων που αφορά την Παράκαμψη της Στυλίδας» πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς.
Στον Κόμβο Θερμοπύλες - Αγία Μαρίνα κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος με μήκος 17,3 χιλιόμετρα, έργο που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2008. «Είναι πολύ σημαντική η ταχύτερη δυνατή παράδοση του έργου για την προστασία των πολιτών» πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς, ενώ στην παράκαμψη Σκάρφεια - Θερμοπύλες κατασκευάζεται αυτοκινητόδρομος σε μήκος 17,4 χιλιομέτρων. Το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2008.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων στην περιοχή του Μαλιακού ανέρχεται στα 800. 000. 000 ευρώ.
Σήμερα κατασκευάζονται στο Μαλιακό 55 χιλιόμετρα σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των 55 χιλιομέτρων τελειώνει το 2007 και το υπόλοιπο το 2008, ενώ μέχρι το Μάρτιο του 2007 θα αρχίσουν να κατασκευάζονται και τα υπόλοιπα 22, 5 χιλιόμετρα.
"Το ΥΠΕΧΩΔΕ, τα δύο τελευταία χρόνια καταβάλλει πολύ σημαντικές προσπάθειες να μετατρέψει με γοργούς ρυθμούς το Πέταλο του Μαλιακού σε έναν ασφαλή και σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών» δήλωσε ο υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κατά την επιθεώρησή του στα έργα.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr