ΔΙΣ για το μάθημα Θρησκευτικών

Την ανάκληση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για την απαλλαγή όσων μαθητών το επιθυμούν από το μάθημα των Θρησκευτικών αποφάσισε να ζητήσει η Ιερά Σύνοδος.

Πολλοί ιεράρχες μιλούν για μετατροπή του μαθήματος από υποχρεωτικό σε προαιρετικό και θα ζητήσουν επαναφορά της εγκυκλίου της πρώην υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου, σύμφωνα με την οποία όποιος ήθελε να εξαιρεθεί από το μάθημα, θα έπρεπε να εξηγήσει τους λόγους.

Έντονη είναι και η αντίδραση του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας χαρακτηρίζει πρόφαση την επίκληση • • προσωπικών δεδομένων και επισημαίνει ότι με την εγκύκλιο το υπουργείο φαίνεται να βάλλει, έστω και χωρίς πρόθεση, κατά της παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του έκανε ακόμα ένα βήμα πίσω εκδίδοντας νέα εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι μαθητές που δεν θα παρακολουθούν τα Θρησκευτικά διαχωρίζονται σε ορθόδοξους από τη μια και αλλόθρησκους και ετερόδοξους από την άλλη.

Η εκκλησία, ωστόσο, αντιδρά ακόμα και στη νέα εγκύκλιο του υπουργείου, υποστηρίζοντας πως το μάθημα καθίσταται προαιρετικό.
Πηγή: skai.gr