Επουλώνονται οι πληγές στην Ηλεία

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ηλεία.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Πέτρος Μολυβιάτης, προβαίνοντας σε έναν απολογισμό του έργου του Ταμείου, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα των πυρόπληκτων, αλλά δεν είναι λίγα αυτά που έχουν επιτευχθεί.

Όπως είπε, ο κ. Μολυβιάτης, η Πολιτεία έχει διαθέσει 200 εκατομμύρια ευρω στο νομό Ηλείας.

Για την προσφορά των πολιτών δήλωσε ότι ήταν συγκινητική, καθώς περίπου 92.000 κατέθεσαν 196 εκατομμύρια ευρω.

Με αυτό το πόσο χτίζονται ή επισκευάζονται δωρεάν 397 σπίτια στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο κ. Μολυβιάτης παραδέχθηκε ότι δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές, ούτε ξαναχτίστηκαν όλα τα σπίτια, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να γίνει μέσα σε έναν χρόνο. • •

Πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει ανακοινώσει προγράμματα, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Το σύνολο των σπιτιών που κατεστράφησαν ολικώς ή μερικώς είναι 1.488.

Μέχρι προ δύο μηνών δεν είχαν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότησή τους ούτε οι μισοί ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών. Και αυτό δεν οφείλεται στη γραφειοκρατία αλλά στο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν μετοικίσει πριν από πολλά χρόνια.

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους ιδιοκτήτες των καμένων σπιτιών να προσέλθουν στα αρμόδια γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ στις πρωτεύουσες των πυρόπληκτων νομών και να υποβάλλουν αίτηση για τη δωρεάν χρηματοδότησή τους τόνισε ο κ. Μολυβιάτης.
Πηγή: skai.gr