Ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Παλαιοκώστας, όπου η εισαγγελέας Εμμανουέλλα Κετσιατζή άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου (in rem).

Οι οκτώ κατηγορούνται για αρπαγή από κοινού, εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, εκβίαση πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Α’ Ειδικό Ανακριτή, απ’ όπου πήραν προθεσμίες για να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Παλαιοκώστας θα περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου τη Δευτέρα, ενώ οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι την επόμενη μέρα.

Στο μεταξύ, πρωτοφανή ήταν τα μέτρα τάξης που εφαρμόστηκαν για την μεταγωγή των συλληφθέντων από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται έως το Δικαστικό Μέγαρο.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν μέσα σε δύο τζιπ της ΕΛ.ΑΣ., συνοδευόμενοι από πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ, που δημιουργούσαν μία ασπίδα μπροστά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στα Δικαστήρια.

Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζονται τα όπλα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο των απαγωγέων του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

Μεταξύ αυτών είναι και ένα αντιαρματικό RPG, όμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας για να πλήξει την αμερικανική πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007.
Πηγή: skai.gr